Project

General

Profile

Bug #994

Configured metadata data channel not listed for UST domain

Added by Bernd Hufmann over 4 years ago. Updated about 4 years ago.

Status:
Confirmed
Priority:
Normal
Target version:
Start date:
01/27/2016
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:

Description

I noticed this for LTTng 2.7 and 2.6.

After configuring the metadata channel for UST, the metadata channel is not listed when listing the session. By the way, it works for the kernel domain.

To reproduce:

lttng create my
lttng enable-channel metadata -u -s my --subbuf-size 65536
lttng list my

Tracing session my: [inactive]
Trace path: /home/user/lttng-traces/my-20160127-105230

=== Domain: UST global ===

Buffer type: per UID


Related issues

Related to LTTng-tools - Bug #855: Error after configuring UST metadata channelResolvedJérémie Galarneau11/04/2014

Actions
#1

Updated by Jonathan Rajotte Julien over 4 years ago

  • Related to Bug #855: Error after configuring UST metadata channel added
#2

Updated by Jonathan Rajotte Julien over 4 years ago

From the fix of bug #855:

Fix: Don't report an error when listing a session with no channels

The LTTng sessiond daemon reports an error when the list_channel
command is invoked on a session which only has a metadata channel.

The error lies in assuming that a session which has an enabled
domains also has (user-visible) channels.

*The metadata channel should be listed in a future fix.*

Fixes #855

Signed-off-by: Jérémie Galarneau <jeremie.galarneau@efficios.com>

Looks like there was no follow-up on the listing part.

#3

Updated by Marc-Andre Laperle about 4 years ago

Just noticed this in LTTng 2.8.0-rc1 as well.

#4

Updated by Jérémie Galarneau about 4 years ago

  • Assignee set to Jérémie Galarneau
  • Target version set to 2.8
#5

Updated by Jérémie Galarneau about 4 years ago

  • Status changed from New to Confirmed
#6

Updated by Jérémie Galarneau about 4 years ago

  • Target version changed from 2.8 to 2.9

Also available in: Atom PDF